V čom je prínosná masáž Face contouring pre Vás a vašich klientov



Masáž face contouring je jednou z možností, ktorá môže mať viaceré výhody pre vašu tvár.
Táto technika masáže sa zameriava na tvarovanie a zlepšenie kontúr tváre s použitím rôznych techník a tlakových bodov.


Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mohli uvažovať o absolvovaní kurzu masáže face contouringa môže pre Vašich klientov mať aj tieto benefity 


1. Zlepšenie cirkulácie: Masáž face contouring môže stimulovať krvný obeh v tkanivách tváre. Zlepšenie cirkulácie môže mať za následok rozšírené účinky, ako je sviežejšia pokožka, zvýšený tón a textúra pleti. 

2. Vyhladenie jemných liniek a vrások: Plynulé pohyby masáže môžu prispieť k uvoľneniu a rozptyľovaniu napätia v tvári. Tým sa môžu zjemniť jemné linie a vrásky, čo môže pridať mladistvý vzhľad a oživiť pokožku.

3. Zdvihnutie pleti: Zameranie masáže na špecifické oblasti tváre môže pomôcť zdvihnúť ochabnutú pokožku a definovať kontúry tváre. Týmto spôsobom sa môže dosiahnuť mladistvý vzhľad bez chirurgického zákroku.

4. Rozjasnenie pleti: Použitie určitých techník a produktov na masáž face contouring môže prispieť k rozjasneniu pleti a odstráneniu prejavov únavy. Masáž môže tiež pomôcť odstrániť odumreté bunky a stimulovať tvorbu nových buniek, čo pripomína prirodzený proces omladenia.


Bukálna masáž je technika masáže, ktorá sa zameriava na oblasť tváre, konkrétne na lícne svaly a tkanivo (tzv. bukálne líce). Táto masáž sa vykonáva vnútornými pohybmi prstov, štruktúrovanými technikami a jemnými tlakmi, aby sa stimulovala a relaxovala oblasť líčok.

Hlavným cieľom bukálnej masáže je posilnenie a spevnenie svalov lícných oblúkov, ako aj prekrvenie a zlepšenie celkovej kondície pleti v tejto oblasti. Niektoré z hlavných výhod bukálnej masáže zahŕňajú:

1. Zvýšenie obehového riešenia: Bukálna masáž môže zlepšiť cirkuláciu krvi v oblasti tváre, čo prispieva k lepšiemu prívodu živín a kyslíka do tkanív. Tým sa môže dosiahnuť žiarivejší vzhľad pokožky a zníženie známok únavy.

2. Zjemnenie liniek a vrások: Stimulácia lícnych svalov môže pomôcť zjemniť vrásky a jemné línie v oblasti tváre. To môže pridať mladší a sviežejší vzhľad.

3. Relaxácia napätých svalov: Bukálna masáž môže pomôcť uvoľniť napätie v lícnych svaloch, ktoré môže byť spôsobené stresom, emocionálnym napätím alebo nadmerným žuvaním. Tým sa môže dosiahnuť uvoľnenie svalov a zmiernenie príznakov stresu.

4. Modelovanie tváre: Cieľom bukálnej masáže je aj modelovať ovál tváre a vytvárať jemný liftingový efekt v oblasti lícných kostí. Pravidelné vykonávanie tejto masáže môže pridať definíciu a kontúry do tvárovej štruktúry.

Je dôležité spomenúť, že bukálna masáž by mala byť vykonávaná profesionálnym masérom, ktorý má skúsenosti s touto technikou. Pred absolvovaním bukálnej masáže je vhodné konzultovať s odborníkom na zdravotné stavy alebo individuálne potreby, aby sa minimalizovali možné riziká a dosiahli sa najlepšie výsledky.

Je dôležité mať na pamäti, že výsledky masáže face contouring sa môžu líšiť u každého jednotlivca. 


Klasická kozmetická masáž tváre a face contouring s bukálnou masážou sú dve rôzne techniky masáže, ktoré majú rôzne ciele a vplyv na tvár. Tu je niekoľko rozdielov medzi nimi:

1. Ciele masáže: Klasická kozmetická masáž tváre je zameraná na relaxáciu svalov, zlepšenie cirkulácie a revitalizáciu pleti tváre.
Na druhej strane, face contouring s bukálnou masážou je zameraný na formovanie a tvarovanie kontúr tváre, posilnenie svalov v oblasti lícnych oblúkov a zdôraznenie tvárovej štruktúry.

2. Technika: Klasická kozmetická masáž tváre môže zahŕňať viacero techník, ako sú hladenie, trenie, tlakové body a vibračné pohyby, ktoré sa používajú na relaxáciu svalov a zlepšenie cirkulácie.
Na druhej strane, bukálna masáž pri face contouringu sa zameriava na vnútornú masáž svalov v oblasti lícnych oblúkov, pričom sa využívajú špecifické techniky a tlakové body.

3. Účinky: Klasická kozmetická masáž tváre môže pomáhať uvoľňovať napätie, zlepšovať obeh a revitalizovať pleť. Môže tiež prispievať k zjemneniu vrások a línií, hydratácii pokožky a zlepšeniu jej tónu.
Face contouring s bukálnou masážou má za cieľ spevniť líce, zdôrazniť tvárové kontúry a modelovať ovál tváre. Taktiež môže prispieť k zvýšeniu cirkulácie, zjemneniu vrások, definícii líčnych svalov a celkovej starostlivosti o tvár.

4. Odborná pomoc: Pri klasických kozmetických masážach tváre môžete vyhľadať odborníka v oblasti masážnej terapie alebo krásy, ktorý vám môže ponúknuť rôzne možnosti masáže tváre.
Face contouring s bukálnou masážou je často vykonávaný odborníkmi s vedomosťami o tejto špecifická masážnej technike.

Je dôležité si uvedomiť, že výber medzi klasickou kozmetickou masážou tváre a face contouringom s bukálnou masážou závisí od vašich individuálnych potrieb a cieľov.
Pre najlepšie výsledky a minimalizovanie rizík je vhodné konzultovať s odborníkom v oblasti masáže a krásy, ktorý vám môže ponúknuť vhodnú variantu pre vaše konkrétne potreby.

Viac o kurze si prečitajte na podstránke kurzu
Rodinná atmosféra, individuálny prístup.