Maderoterapia tela a tváre



Masáže sú jednou z najúčinnejších liečebných metód alternatívnej medicíny. Jestvuje mnoho rozličných masážnych techník. Niektoré sú zamerané na elimináciu akútnych zdravotných problémov, iné sa využívajú na zrelaxovanie a harmonizáciu tela a mysle. Poznáme však aj také, ktoré pozitívne pôsobia na takmer každý aspekt nášho zdravia. Do tejto skupiny patrí aj maderoterapia, neinvazívna masážna technika so storočnou tradíciou, pochádzajúca z jednej z najkrajších krajín sveta, Kolumbie. Názov maderoterapia vznikol spojením dvoch španielskych slov, madero (drevo) a terapia (liečiť), v preklade teda znamená “liečba drevom“. Počas masáže sa totižto využívajú špeciálne tvarované predmety a valčeky vyrobené z dreva.


Účinky maderoterapie

Táto masážna technika má v prvom rade estetický efekt. Počas procedúry terapeut, pomocou drevených nástrojov, vytvára tlak na rôzne časti tela pacienta, čo stimuluje lymfatický systém, a tak ho zbavuje nahromadených toxínov. Odbúravanie týchto škodlivých látok stimuluje metabolizmus, čo spúšťa spaľovanie tukov. Práve preto je maderoterapia vhodným riešením pre ľudí, ktorí trpia ukladaním tukových vrstiev na konkrétnych partiách tela, ako je napríklad spodné bruško, stehná či boky. 

Medzi azda najvyhľadávanejšie benefity tejto techniky patrí redukcia celulitídy, spevňovanie a vyrovnávanie kože či znižovanie hladiny prebytočnej vody v tele. Ak je maderoterapia kombinovaná aj s pravidelným cvičením a zdravým stravovaním, jedná sa o ideálny spôsob, ako dosiahnuť vysnívanú postavu, čo ocenia hlavne dámy. 

Liečba drevom pozitívne pôsobí aj na psychické zdravie. Relaxačné účinky maderoterapie majú výrazný vplyv na zníženie úrovne stresu a zlepšenie celkovej nálady pacienta. Okrem už spomínaných benefitov sa táto technika využíva aj na uvoľnenie bolestí svalov a kĺbov, ale aj ako regenerácia po cvičení. 



Maderoterapia tváre

Masírovanie tváre malými drevenými valčekmi patrí medzi obľúbené omladzujúce procedúry, ktoré si nevyžadujú chirurgický zákrok. Počas ošetrenia nastáva nielen prekrvenie pokožky, ale aj zvýšenie tvorby kolagénu a elastínu v koži, vďaka čomu tvár pôsobí sviežo a zdravo. Tieto dva proteíny, nachádzajúce sa v spojivovom tkanive, majú za úlohu udržiavať pleť vypnutú a pevnú, no zároveň pružnú a poddajnú. Čím sme starší, tým sa znižuje aj produkcia kolagénu a elastínu, a preto pokožka časom ochabne. Vrásky, vačky pod očami či druhá brada, toto sú časté problémy ľudí v zrelom veku, na ktoré maderoterapia pozitívne pôsobí. 

Ako masáž prebieha

Terapeut najprv začína ručnou masážou na prípravu pokožky. Rozmasíruje pokožku už spomínanými drevenými maderoterapeutickými valčekmi. Táto procedúra zväčša trvá tridsať až štyridsaťpäť minút. Pre maximalizáciu účinkov tejto masážnej techniky sa odporúča absolvovať najmenej 10-15 sedení v dvoch sériách. Ak sa jedná o ženského pacienta, tieto série sa zvyčajne odporúča absolvovať medzi dvomi za sebou idúcimi
menštruačnými cyklami.
                   


Pre koho je maderoterapia určená

Ako sme už spomínali, táto masážna technika pôsobí na rôzne fyzické a psychické zdravotné problémy. Čo sa týka pohlavia a veku pacienta, tu žiadne obmedzenia nie sú. Avšak jestvujú ochorenia, pri ktorých sa maderoterapia neodporúča aplikovať. Inú liečebnú metódu by mali zvoliť pacienti trpiaci opuchmi a edémami, trombózou, chronickým ochorením obličiek, srdcovým zlyhávaním či ochoreniami kože. Pacienti so zvýšeným krvným tlakom, problémami so zrážanlivosťou krvi a kŕčovými žilami by mali takisto zvážiť výber inej procedúry. Maderoterapeutické ošetrenie nemôže byť aplikované ani na tehotné a dojčiace ženy. Ak si však nie ste istí, či vám váš zdravotný stav umožňuje bez problémov absolvovať takúto masáž, neváhajte sa poradiť s našou lektorkou maderoterapie.
Rodinná atmosféra, individuálny prístup.