Havajská masáž Lomi lomi

Jedinečná a originálna, tak by sa dala popísať Havajská masáž “Lomi lomi”

Nemusíte ísť práve na Havajské ostrovy, aby ste si dopriali jednu z najviac uvoľňujúcich a relaxačných masáží, ktorá nesie poetický rytmický názov Lomi lomi.

Lomi lomi znamená v domorodom jazyku striedavý rytmický (pravidelne sa opakujúci) pohyb, ktorý je ako tanec. Zároveň Lomi lomi znamená nielen pohyb rúk, ale aj akúsi vlnu. A skutočne, keď sa pozriete na maséra, ktorý masíruje, akoby bol na rytme vlny. Telo, ktoré masíruje, akoby sa poddávalo tejto upokojujúcej vlne a pod jej silou sa uvoľňovalo, relaxovalo, liečilo ... 

Samotný rytmus sa stáva  súčasťou vnútorného (uvoľneného) naladenia maséra. Masér môže prechádzať z rýchleho rytmu do pomalého, podľa toho, ako to cíti. 

 „Ak ideme do hĺbky kultúry Havajčanov narazíme na fakt, že mali obrovský kontakt s prírodou.  Liečitelia pracovali s ľuďmi na oveľa vyšších (energetických) úrovniach, nielen na fyzickej. Preto dosahovali  také skvelé výsledky ,“ hovorí terapeut a lektor školy Zamas  Mgr. Roman Sasko.

Masáž má spirituálny charakter a preto masér by sa mal pri masáži s klientom energeticky spájať. Havajská masáž je len jedna z častí komplexnej starostlivosti o klienta. 

Výnimočná je aj v tom, že masér pracuje na dvoch častiach tela naraz. „Môžete súčasne pracovať na sedacom svale a zároveň na ramene. Mozog pracuje tak, že ak dávate podnety z viacerých miest tela naraz, tak to po chvíľke vzdá a dokáže potom relaxovať. Táto masáž preto dokáže dostať človeka do hlbokého relaxačného stavu,“ vysvetľuje R. Sasko a dodáva:

 „Jej obsahom sú úžasné hlavné a doplňujúce techniky, ktoré sú veľmi odlišné od európskych techník.“ Jej ďalším špecifikom je, že masér pri nej používa väčšie časti rúk - lakte a predlaktia, zároveň spája, prepája jednotlivé časti tela úplne odlišným spôsobom , preto je  klientami tak často vyhľadávaná. Čo sa týka prevedenia,  môže byť rýchla i dynamická , alebo aj pomalá a relaxačná.  

Existuje veľa druhov havajskej masáže.

 Na kurzoch v Zamase, učíme všetko to najlepšie, čo sa na Havaji používa. Učivo je obsiahnuté v  elegantnej a pritom nesmierne funkčnej  zostave, príjemne prekvapujúcej  bohatosťou techník a  originalitou, jedinečnosťou,  čo veríme , že Vás aj  Vášho klienta určite osloví.

Informácie poskytol Roman Sasko
Rodinná atmosféra, individuálny prístup.