Ako relaxovať alebo sa očistiť po dni plnom klientov?



Často maséri uvažujú ako sa očistiť po masáži alebo ako zrelaxovať po ťažkom dni plnom klientov.
Prečítajte si v skratke ako to robia niektorí z Vás ak majú pocit, že sa niečo počas dňa na nich nalepilo:-), alebo

ako zrelaxovať po ťažkom dni plnom klientov. 

Viete čo to je Progresívna svalová relaxácia?
Progresívna svalová relaxácia je technika relaxácie, ktorá sa zameriava na systematické uvoľňovanie a napätie svalového tkaniva. Je to jednoduchá metóda, ktorá vám pomôže identifikovať napäté svaly a naučiť sa ich úplne uvoľniť.

Táto technika bola vyvinutá v roku 1920 Edmundom Jacobsonom, ktorý veril, že telesné napätie je spojené so stresom a úzkosťou. Progresívna svalová relaxácia sa stal populárnym nástrojom pre zmiernenie fyzického a emočného napätia.

Pri cvičení progresívnej svalovej relaxácie sa zameriavate na jednotlivé svalové skupiny vo vašom tele. Najprv napnete konkrétnu svalovú skupinu počas niekoľkých sekúnd a potom ju úplne uvoľníte.
Týmto spôsobom sa oslobodíte napätia a naučíte sa rozpoznať rozdiel medzi napätím a relaxáciou.

Táto technika sa často používa v kombinácii s hlbokým dýchaním a vizualizáciou, aby sa dosiahla hlbšia úroveň relaxácie.
Spolu tieto metódy znižujú aktivitu sympatického nervového systému (príčinu stresového reakcie) a aktivujú parasympatický nervový systém, ktorý je zodpovedný za relaxáciu a regeneráciu.

Výhody progresívnej svalovej relaxácie zahŕňajú zníženie úzkosti, zníženie svalového napätia, zlepšenie spánku, zvýšenie pohody a zlepšenie celkového psychického a fyzického zdravia.

Je dôležité venovať tejto technike čas a pravidelne ju praktizovať, aby ste dosiahli jej plné účinky. Môžete ju cvičiť sami alebo sa naučiť pomocou audio nahrávok, učebníc alebo pod dohľadom trénera alebo terapeuta.

Relaxačné cvičenia sú skvelým spôsobom, ako znížiť stres, uvoľniť napätie a obnoviť rovnováhu mysle a tela. 
Tak skúste podľa nášho postupu či to bude pre Vás alebo nie:

1. Nájdite si tiché a pokojné prostredie, kde sa nebudete rušení. Môžete si pustiť jemnú a upokojujúcu hudbu, ak vám to pomôže relaxovať.

2. Nasaďte si pohodlné oblečenie a položte sa na ľahký povrch, ako napríklad matrac alebo koberec. Môžete si položiť aj podhlavník alebo vankúš pod hlavu pre väčší komfort.

3. Začnite uvoľňovať jednotlivé svalové skupiny postupne od hlavy až po nohy. Začnite sústredením na svoju tvár. Sústreďte sa na svaly vašej tváre a postupne ich napnite na pár sekúnd a potom uvoľnite. Sústredte sa na pocity napätia a relaxácie vo vašej tvári.

4. Potom postupne prejdite na krk a ramená. Sústredte sa na napnutie svalov v týchto oblastiach, držte napätie na pár sekúnd a potom sa uvoľnite. Cíťte, ako sa napätie uvoľňuje a svaly relaxujú.

5. Pokračujte s postupným presúvaním sa dolu cez ruky, hrudník, brucho, chrbát, panvu, nohy až po chodidlá. Sústredte sa na každú svalovú skupinu a venujte jej pozornosť. Napnite svaly, udržte napätie na pár sekúnd a potom ich uvoľnite. Všímajte si pocit relaxácie a uvoľnenia v každej časti tela.

6. Počas cvičenia sledujte svoje dýchanie. Pokúste sa dýchať hlboko a rovnomerne. Pri nádychu si predstavte, ako vdychujete pokoj a relaxáciu, a pri výdychu uvoľňujete stres a napätie.

7. Pokračujte v tomto cvičení počas 10-15 minút alebo dlhšie, ak si prajete. Snažte sa byť v pohode a sústrediť sa na pocit relaxácie vo vašom tele.

Už ste asi zažili že ste po niektorej z masáží mali pocit akoby sa na Vás niečo nalepilo.
Ono nie je dokázané že zlé sily existujú, ale všetci sme to už aspoň raz za život tento pocit mali. 

Očisťovanie od "zlých energií" je v mnohých kultúrach a duchovných praxiach dôležitou súčasťou po masáži.
Aj keď neexistuje vedecký dôkaz o existencii zlých energií, ak sa cítite nejakým spôsobom energeticky alebo emocionálne znečistení po masáži, môžete zvážiť nasledujúce postupy:

1. Voda: Sprcha alebo kúpeľ môže byť účinným spôsobom očistenia od prenesenej energie. Voda symbolizuje opláchnutie a očistenie. Po masáži si vezmite teplú sprchu alebo kúpeľ a predstavte si, ako voda odplavuje všetku negatívnu energiu.

2. Využite prírodné prvky: Prírodné prostredie, ako napríklad prechádzka v prírode, môže pomôcť vyčistiť vašu myseľ a telo od negatívnej energie. Pokúste sa prepojiť s prírodou, dýchať čerstvý vzduch a vnímať príjemné zvuky a vône okolo vás.

3. Meditácia a vizualizácia: Venovanie niekoľkých minút meditácii po masáži môže byť prospešné. Snažte sa zbaviť negatívnej energie tým, že si predstavíte, ako opúšťa vaše telo a nahradzuje ju pozitívnou energiou. Zamerať sa na hĺbku dychu, uvoľnenie mysle a sústredenie sa na pozitívne aspekty vašej existencie.

4. Palo Santo alebo kadidlo: V niektorých kultúrach sa palo santo alebo vonné tyčinky používajú na energetické očistenie. Pálte palo santo alebo kadidlo v miestnosti alebo okolo seba a vizualizujte, ako sa negatívna energia rozptyľuje a nahradzuje sa pozitívnou energiou.

5. Reiki alebo iné energetické techniky: Ak veríte v energetické techniky, môžete sa obrátiť na vyškoleného energetického terapeuta, ktorý vám môže pomôcť vyčistiť a vyvážiť vašu energetickú polohu.

Je dôležité si uvedomiť, že tieto postupy majú subjektívny charakter a účinky sa môžu líšiť od osoby k osobe.
Dôležité je robiť to, čo sa pre vás cíti správne a priebežne sa sebareflexne zameriavať na seba samého a vaše potreby.





Prajeme Vám aby sa Vám hlavne darilo a aby ste mali vždy silné ruky a pokojnú myseľ ❤

Rodinná atmosféra, individuálny prístup.