KURZ VÝŽIVY - PORADCA PRE VÝŽIVU

Kurz nie je akreditovaný Ministerstvom školstva, nakoľko sa v Slovenskej republike nevydávajú akreditácie na Poradcu výživy, preto ani živnostenské oprávnenie nespadá pod viazané živnosti.
Kurz je vhodný pre každého kto sa zaujíma o zdravý životný štýl, alebo pracuje s klientami ako tréner, poradca, masér. Na kurze sa od prvého dňa hneď pracuje s klientami od prvej konzultácie až po vytvorenie všetkých odporúčaní a jedálnička.


júlový 21.07.2025 - 26.07.2025
450€
Vrútky
novembrový 27.11.2025 - 29.11.2025
Zobraziť priebeh kurzu
450€
Vrútky

Tento kurz Vás naučí veľa, hlavne získané informácie vedieť použiť aj v praxi, čo je určite pre každého účastníka to najdôležitejšie.

Kurz sa začína v pondelok ráno o 9.00 hod a končí v sobotu cca o 17.00 hod.

- See more at: http://www.kurzyatac.cz/kurzy/poradce-pro-vyzivu-a-suplementaci#sthash.TQwOBsBM.dpuf

ČO SA NA KURZE NAUČÍTE:

Anatómia:

  • Anatómia tráviaceho systému a metabolické deje v tele 

  • Základné zloženie stravy

  • Makro a mikro živiny

  • Tuky

  • Sacharidy

  • Bielkoviny

  • Pitný režim

Suplementy:

  • Látky podporujúce chudnutie

  • Suplementy pri redukcii nadváhy

  • Suplementy v športe

  • Adaptogény v bežnom živote

  • Adaptogény pri športe

Pohyb a jeho vplyv na zdravie:

  • Strava a šport dospelý aj deti

Hormóny a ich vplyv:

  • Ukladanie tuku na tele a hormonálny vplyv na jeho uloženie

  • Hormonálna nerovnováha v spojitosti so stravou

Smery vo výžive stravovania:

  • Spôsoby stravovania

  • Moderné diéty

  • Makrobiotika

  • Vegetariánstvo

  • Vegánstvo

  • Raw food

  • Rozdiel v stravovaní mužov a žien

Potraviny:

  • Kvalita a kvantita potravín

  • Ako používať tuky, ich množstvo a kvalita

  • DDD denná doporučená dávka

  • Ako správne čítať etikety v obchode

Zdravie:

  • Alergie všeobecne

  • Alergia na potraviny

  • Krížené alergie

  • Intolerancia

  • Rozdiel medzi intolernciou a alergiou

  • Acidobazická rovnováha v tele a jej vplyv na zdravie

Hygiena potravín:

  • Hygiena a potraviny

  • Hygiena pri práci s potravinami

  • Technológia spracovania potravín

  • Technológia prípravy pokrmov

  • Nevhodné potraviny podľa úpravy k danému veku - Kontaminanty

Telo:

  • Bazálny metabolizmus a spôsoby jeho výpočtu

  • Správne meranie klientov - váha

  • Správne meranie klientov - obvod

  • Somatotypy a ich rozdelenia

  • Správne % telesného tuku muži a ženy

  • Viscerálny tuk - jeho úloha v našom tele

Výpočty:

  • Výpočty meraní

  • Rozdelenie energie na celý deň

  • Výpočet nutričných hodnôt na celý deň

  • Kalorický výpočet

  • Programi k výpočtu nutričných hodnôt

  • Základy zostavovania jedálnička

  • Výpočet podľa zloženia tela klienta, športových aktivít, jeho požiadaviek

  • Glykemický index

Praktické:

  • Komunikácia s klientom

  • Zostavovanie jedálnička

  • práca na PC s programom na tvorbu jedálnička, na výpočet DDD...
     

V CENE KURZU DOSTANETE:
-Prístup do študenskej sekcie s potrebnými materiálmi k výučbe a mnoho iného

-Certifikát v slovenskom aj anglickom jazyku
-Vstup do študentskej sekcie kde nájdete zhrnutie tvorby jedálnička, články, prednášky napr. Microbióm a iné, seminárne práce, dotazník pre klienta v PDF na stiahnutie, brožúrku alergií a iné. 

V CENE KURZU NIE JE ZAHRNUTÁ CENA ZA UBYTOVANIE !!!



PRE KOHO JE KURZ VHODNÝ
-pre širokú verejnosť so záujmom o zdravšie stravovanie
-záujemcov, ktorí sa chcú venovať výživovému poradentstvu
-športových trénerov
-zdravotné sestry
-fyzioterapeutov
JE POTREBNÉ SI SO SEBOU PRINIESŤ
písacie potreby, prezúvky (najlepšie s bielou podrážkou), veľkú osušku - takú, ako na pláž :-), prírodné oblečenie, v ktorom budete masírovať - nemusí byť biele, stačí, keď bude z prírodného materiálu a budete sa v ňom dobre cítiť, doneste si dostatok oblečenia v prípade, že sa veľmi potíte
POKYNY KU KURZU

Kurz
 sa uskutoční v priestoroch Masérskej školy ZAMAS - Sv. Cyrila a Metoda 25, Vrútky.

Fotku budovy aj popis cesty nájdete v KONTAKTOCH.

So sebou si určite prineste: písacie potreby, prezúvky najlepšie s bielou podrážkou, veľkú osušku - takú, ako na pláž :-), prírodné oblečenie, v ktorom budete masírovať - nemusí byť biele, stačí, keď bude z prírodného materiálu a aby ste sa v ňom dobre cítili. Doneste si ho dostatok v prípade, že sa veľmi potíte.
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE

Záloha na kurz je 10 €. Číslo účtu: SK73 0900 0000 0050 5867 1491
 Do správy pre príjimateľa napíšte Vaše priezvisko.
Zostatok poplatku za kurz a za ubytovanie uhradíte pri nástupe v hotovosti, kartou sa u nás platiť nedá.
Prosíme Vás, doneste si na začiatok kurzu doklad o zaplatení pre spätnú kontrolu v prípade možných nejasností.


Storno poplatok: 
pri zrušení účasti z vašej strany záloha prepadá, je neprenosná a nevratná.

Prihláška na kurz

Krstné meno *
Priezvisko *
Ulica a číslo *
Mesto *
Telefón *
Email *
Zvolený termín

Prajete si využiť naše ubytovanie? *

Poznámka
Prihláška ako *

1
Ubytovanie v Zamase
Ubytovať sa môžete aj v priestoroch našej školy.
Ubytovanie je skôr táborového typu. Spí sa na matracoch s paplónom a vankúšom vo vyhradenom priestore. Napriek všetkému je veľmi obľúbené a preto je treba svoj záujem oň nahlasovať najlepšie už v prihláške, do poznámky.

K dispozícii sú:
kúpeľne so sprchou, toalety,
2 kuchynky a jedna z toho kompletne zariadená (kuchynský riad, hrnce,
rýchlovarné konvice, mikrovlnky, sporák, rúra, toustovač, chladničky...),
práčka, televízor.
V letnej sezóne je k dispozícii altánok s grilom.
Parkovanie na súkromnom pozemku,
možnosť parkovať aj motorky za zamknutou bránou. :-)
WIFI pripojenie vo všetkých priestoroch školy ZADARMO!

CENA ZA UBYTOVANIE:
viac ako jedna noc - 15 €/noc
iba jedna noc - 16 €/noc

Viac informácií o ubytovaní nájdete TU.
Všeobecné podmienky ku kurzu:
DÔLEŽITÉ INFO PRED KURZOM

Je potrebné si so sebou priniesť:
písacie potreby, prezúvky (najlepšie s bielou podrážkou), veľkú osušku - takú, ako na pláž :-), prírodné oblečenie, v ktorom budete masírovať - nemusí byť biele, stačí, keď bude z prírodného materiálu a budete sa v ňom dobre cítiť. doneste si dostatok oblečenia v prípade, že sa veľmi potíte.
ROZVRH KURZU

Pondelok - Piatok:
9.00 - 12.30 Vyučovanie
12.30 - 14.00 Obedná prestávka
14.00 - 18.00 Vyučovanie

Sobota:
9.00 - 12.30 Vyučovanie
12.30 - 14.00 Obedná prestávka
14.00 - cca 17.00 Vyučovanie

Spojte sa s nami

Vaše meno *
Priezvisko *
Váš email: *
Tel. kontakt
Vaša otázka *