Tento kurz Vás naučí veľa, hlavne získané informácie vedieť použiť aj v praxi, čo je určite pre každého účastníka to najdôležitejšie.
Kurz sa začína v pondelok ráno o 9.00 hod a končí v sobotu cca o 17.00 hod.
- See more at: http://www.kurzyatac.cz/kurzy/poradce-pro-vyzivu-a-suplementaci#sthash.TQwOBsBM.dpuf
ČO SA NA KURZE NAUČÍTE:
Anatómia:
Anatómia tráviaceho systému a metabolické deje v tele
Základné zloženie stravy
Makro a mikro živiny
Tuky
Sacharidy
Bielkoviny
Pitný režim
Suplementy:
Látky podporujúce chudnutie
Suplementy pri redukcii nadváhy
Suplementy v športe
Adaptogény v bežnom živote
Adaptogény pri športe
Pohyb a jeho vplyv na zdravie:
Strava a šport dospelý aj deti
Hormóny a ich vplyv:
Ukladanie tuku na tele a hormonálny vplyv na jeho uloženie
Hormonálna nerovnováha v spojitosti so stravou
Smery vo výžive stravovania:
Spôsoby stravovania
Moderné diéty
Makrobiotika
Vegetariánstvo
Vegánstvo
Raw food
Rozdiel v stravovaní mužov a žien
Potraviny:
Kvalita a kvantita potravín
Ako používať tuky, ich množstvo a kvalita
DDD denná doporučená dávka
Ako správne čítať etikety v obchode
Zdravie:
Alergie všeobecne
Alergia na potraviny
Krížené alergie
Intolerancia
Rozdiel medzi intolernciou a alergiou
Acidobazická rovnováha v tele a jej vplyv na zdravie
Hygiena potravín:
Hygiena a potraviny
Hygiena pri práci s potravinami
Technológia spracovania potravín
Technológia prípravy pokrmov
Nevhodné potraviny podľa úpravy k danému veku - Kontaminanty
Telo:
Bazálny metabolizmus a spôsoby jeho výpočtu
Správne meranie klientov - váha
Správne meranie klientov - obvod
Somatotypy a ich rozdelenia
Správne % telesného tuku muži a ženy
Viscerálny tuk - jeho úloha v našom tele
Výpočty:
Výpočty meraní
Rozdelenie energie na celý deň
Výpočet nutričných hodnôt na celý deň
Kalorický výpočet
Programi k výpočtu nutričných hodnôt
Základy zostavovania jedálnička
Výpočet podľa zloženia tela klienta, športových aktivít, jeho požiadaviek
Glykemický index
Praktické:
Komunikácia s klientom
Zostavovanie jedálnička
práca na PC s programom na tvorbu jedálnička, na výpočet DDD...
V CENE KURZU DOSTANETE:
-Prístup do študenskej sekcie s potrebnými materiálmi k výučbe a mnoho iného
-Certifikát v slovenskom aj anglickom jazyku
-Vstup do študentskej sekcie kde nájdete zhrnutie tvorby jedálnička, články, prednášky napr. Microbióm a iné, seminárne práce, dotazník pre klienta v PDF na stiahnutie, brožúrku alergií a iné.
V CENE KURZU NIE JE ZAHRNUTÁ CENA ZA UBYTOVANIE !!!
Kurz nie je akreditovaný Ministerstvom školstva, nakoľko sa v Slovenskej republike nevydávajú akreditácie na Poradcu výživy, preto ani živnostenské oprávnenie nespadá pod viazané živnosti.
Tento kurz Vás naučí veľa, hlavne získané informácie vedieť použiť aj v praxi, čo je určite pre každého účastníka to najdôležitejšie.
Kurz sa začína v pondelok ráno o 9.00 hod a končí v sobotu cca o 17.00 hod.
- See more at: http://www.kurzyatac.cz/kurzy/poradce-pro-vyzivu-a-suplementaci#sthash.TQwOBsBM.dpuf
ČO SA NA KURZE NAUČÍTE:
Anatómia:
Anatómia tráviaceho systému a metabolické deje v tele
Základné zloženie stravy
Makro a mikro živiny
Tuky
Sacharidy
Bielkoviny
Pitný režim
Suplementy:
Látky podporujúce chudnutie
Suplementy pri redukcii nadváhy
Suplementy v športe
Adaptogény v bežnom živote
Adaptogény pri športe
Pohyb a jeho vplyv na zdravie:
Strava a šport dospelý aj deti
Hormóny a ich vplyv:
Ukladanie tuku na tele a hormonálny vplyv na jeho uloženie
Hormonálna nerovnováha v spojitosti so stravou
Smery vo výžive stravovania:
Spôsoby stravovania
Moderné diéty
Makrobiotika
Vegetariánstvo
Vegánstvo
Raw food
Rozdiel v stravovaní mužov a žien
Potraviny:
Kvalita a kvantita potravín
Ako používať tuky, ich množstvo a kvalita
DDD denná doporučená dávka
Ako správne čítať etikety v obchode
Zdravie:
Alergie všeobecne
Alergia na potraviny
Krížené alergie
Intolerancia
Rozdiel medzi intolernciou a alergiou
Acidobazická rovnováha v tele a jej vplyv na zdravie
Hygiena potravín:
Hygiena a potraviny
Hygiena pri práci s potravinami
Technológia spracovania potravín
Technológia prípravy pokrmov
Nevhodné potraviny podľa úpravy k danému veku - Kontaminanty
Telo:
Bazálny metabolizmus a spôsoby jeho výpočtu
Správne meranie klientov - váha
Správne meranie klientov - obvod
Somatotypy a ich rozdelenia
Správne % telesného tuku muži a ženy
Viscerálny tuk - jeho úloha v našom tele
Výpočty:
Výpočty meraní
Rozdelenie energie na celý deň
Výpočet nutričných hodnôt na celý deň
Kalorický výpočet
Programi k výpočtu nutričných hodnôt
Základy zostavovania jedálnička
Výpočet podľa zloženia tela klienta, športových aktivít, jeho požiadaviek
Glykemický index
Praktické:
Komunikácia s klientom
Zostavovanie jedálnička
práca na PC s programom na tvorbu jedálnička, na výpočet DDD...
V CENE KURZU DOSTANETE:
-Prístup do študenskej sekcie s potrebnými materiálmi k výučbe a mnoho iného
-Certifikát v slovenskom aj anglickom jazyku
-Vstup do študentskej sekcie kde nájdete zhrnutie tvorby jedálnička, články, prednášky napr. Microbióm a iné, seminárne práce, dotazník pre klienta v PDF na stiahnutie, brožúrku alergií a iné.
V CENE KURZU NIE JE ZAHRNUTÁ CENA ZA UBYTOVANIE !!!